بسم الله الرحمن الرحیم

هست کلید در گنج حکیم

این صفحه در یک روز عادی با HTML و CSS از صفر (from scratch) نوشته شده. ظاهر بدش را جدی نگیرید!

زندگی معنادار

فصل اول: مبانی تفکر عاقلانه!
اواخر زمستان ۱۴۰۰ - تاکنون

قسمت اول مقدمه‌ی دوره

در این قسمت در مورد چرایی و چیستی این سلسله پادکست‌ها صحبت می‌کنیم. بحث را از اینجا شروع می‌کنیم که شاید نیاز باشد کمی به جهان پیرامونمان دقت کنیم؟!
جهانی که از تناقض‌ها پر شده است. از عقایدی مختلف، که با اینکه متناقض هستند، اما هر کدام طرفدارانی دارند که می‌پندارند عقایدشان صحیح است... چون این قسمت کیفیت پایینی داشت، فعلا آن را غیر فعال کردم تا به‌روز‌رسانی کنم. از بخش دوم گوش کنید!

قسمت دوم ورود به مبحث عقلانیت

آدمی چگونه می‌تواند از عقلش استفاده کند، وقتی خودش را خوب نمی‌شناسد؟ در این قسمت، دو مدلسازی تمثیلی خیلی ساده‌ی روان‌شناسی در مورد آگاهی و ذهن انسان ارائه می‌گردد.

دانلود فایل
قسمت سوم انواع طناب‌ها به دور مغز شما!

در بخش قبل مدل میخ درون زمین و طناب‌ها ارائه شد. اما این طناب‌ها با هم فرق دارند. در این قسمت، اندکی در مورد یک تقسیم‌بندی ساده، که طناب‌ها را به دو دسته‌ی فکری و جسمی تقسیم می‌کنند، صحبت می‌کنیم.

دانلود فایل
قسمت چهارم نقشِ خاطرات در تصمیم‌گیری

یکی از مهم‌ترین مسائل در مورد ذهن انسان بحث خاطرات است. خاطرات، پل بین گذشته‌ی ما و تفکرات و تصمیمات فعلی ما هستند. در این قسمت کمی در مورد خاطرات صحبت می‌کنیم.

دانلود فایل
قسمت پنجم خطرهای خاطراتِ ناخودآگاه!

دیدیم که خاطرات دو تاثیر عمده دارند: به صورت ناخودآگاه و با گذردادن از فکر سوال مهم این است که: آیا خاطراتِ ناخودآگاه همیشه قابل اطمینان هستند؟

دانلود فایل
قسمت ششم اراده در انسان و حیوانات!

حالا سوال جدیدی مطرح می‌شود: اراده چیست؟
نکته: منظورم افرادی که به صورت آکادمیک و مدون رفتارشناسی حیوانات را مطالعه و بررسی می‌کنند نیستند؛ بلکه منظورم در بین میانگین جامعه است.

دانلود فایل
قسمت هفتم سیستم ارادی انسان

حالا سوال جدیدی مطرح می‌شود: آیا انسان اراده دارد؟
آیا ممکن است میخِ اراده‌ی شما به علت فشار برخی از طناب‌ها ناگهان از زمین در برود؟
نکته: منظورم از انفجار ذهنی، سندروم انفجار سر نیست. این نام صرفا برای رساندن منظور انتخاب شده است.

دانلود فایل
قسمت هشتم (آخرین قسمت) سه تمرین مهم در زندگی

این قسمت آخرین بخش این فصل است. اما چگونه این علم را به عمل برسانیم و زندگی را بهبود ببخشیم؟ در این قسمت با ذکر سه تمرین نسبتا مهم، می‌خواهیم یک دوره‌ی کوتاه ۱۴ روزه را شروع کنیم.

دانلود فایل

ممنون!